Σκανάρετε με smartphone για να αντιγράψετε την διεύθυνση
Qr Code

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Μπορείτε να συμπληρώνετε την ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση https://kpg.it.minedu.gov.gr/ από την Τετάρτη 02/10/2019 έως και την Δευτέρα 14/10/2019, ώρα 15:00

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν μόνο για τα επίπεδα Β και Γ.

Προθεσμία προσέλευσης στη ΔΔΕ Ηλείας (Διοικητήριο 5ος όροφος) για οριστικοποίηση της αίτησης (μόνο, όχι για συμπλήρωση της αίτησης) μέχρι την Δευτέρα 14/10/2019 ώρα 15:00.

Τα εξεταστικά κέντρα στις περιοχές εξέτασης θα ανακοινωθούν με νεότερη ανάρτηση.

Μετάβαση στην αντίστοιχη σελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Οδηγίες καταχώρησης αίτησης

Μετάβαση στη σελίδα δημιουργίας του ηλ. παραβόλου

Σας κοινοποιούμε τα εξεταστικά κέντρα όπου θα πραγματοποιηθούν τηλε-εξετάσεις,προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τον τρόπο εξέτασής τους.

Συνημμένα
Download this file (ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΕΙΣ_ΔΙΔΕ.xlsx)ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΕΙΣ_ΔΙΔΕ.xlsx36 kB

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Εξετάσεων  του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2018 , για τις  γλώσσες :  Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική, για τα επίπεδα :

α) Β  (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική,  Ισπανική και Τουρκική.

β)  Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική,  Ισπανική και Τουρκική. που πραγματοποιήθηκαν στις 24  και 25 Νοεμβρίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα:  

https://kpgresults.it.minedu.gov.gr

όπου εισάγουν τον 8-ψήφιο κωδικό υποψηφίου και κατά σειρά τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος πατέρα και του ονόματος μητέρας.

Οι επιτυχόντες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στις Εξετάσεις, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Σε περίπτωση παραλαβής πιστοποιητικού από τρίτο πρόσωπο, απαιτείται εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής και η ταυτότητα του.

Μέχρι  την έκδοση και τη χορήγηση του Κρατικού πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας είναι δυνατόν να χορηγούνται στους επιτυχόντες, κατόπιν σχετικής αίτησής τους, από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής  στις εξετάσεις του ΚΠγ, σχετικές βεβαιώσεις επιτυχίας που θα ισχύουν μέχρι την έκδοση των πιστοποιητικών.    

Συνημμένα
Download this file (ΕΚ_ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ.xlsx)ΕΚ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.xlsx68 kB

Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας θα διεξαχθούν το Σάββατο 24/11/2018 (για το Β επίπεδο) και την Κυριακή 25/11/2018 (για το Γ επίπεδο) στα εξεταστικά κέντρα που φαίνονται στο συνημμένο πίνακα.

 

Μετάβαση στην αντίστοιχη σελίδα του ΥΠΠΕΘ

 

Μπορείτε να συμπληρώνετε την ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση /https://kpg.it.minedu.gov.gr/ από 26/10/2017 έως 06/11/2017 στις 15:00

Προθεσμία προσέλευσης στη ΔΔΕ Ηλείας (Διοικητήριο 5ος όροφος) για οριστικοποίηση της αίτησης (μόνο, όχι για συμπλήρωση της αίτησης)

μέχρι  την Τρίτη 07/11/2017.

Προσοχή: Η προθεσμία προμήθειας του παραβόλου είναι η Παρασκευή 03/11/2017